Geschiedenis

 

Geschiedenis
De Swipe business is in 1965, in Houston, Texas ontstaan uit een industrieel reinigingsbedrijf, waar men ontdekte dat de werknemers het buitengewoon efficiënt product naar huis namen. Zij besloten het onder de naam “Swipe”te verkopen in de V.S. en binnen enkele jaren werd het in alle werelddelen via een systeem van directe verkoop op de markt gebracht, in Nederland vanaf 1968. Vanwege zijn hoge concentratie en efficiëntie werd het ook zeer economisch in gebruik en het werd snel gevolgd door andere onderhoudsproducten voor in en om het huis in de HomCare reeks- allen op basis van zowel hoge concentratie als milieuvriendelijkheid.
 
In 1972 bracht men de NaturCare reeks van haarverzorgingsproducten op de markt. Als eerste in Nederland op basis van een pH-waarde overeenkomstig de pH van huid en haren. In 1975 kwam de huidverzorgingreeks, op basis van Aloë Vera. Deze reeksen zijn in de jaren steeds uitgebreid met o.a. lichaamsverzorgingsproducten en “kiss-proof “ lipsticks.
 
De NaturCare producten worden op basis van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten samengesteld en worden aan de hand van de nieuwste technologie aangepast en verbeterd. Alle NaturCare producten bevatten Aloë Vera. De producten worden niet op dieren getest en NaturCare was één van de allereerste op de lijst van diervriendelijke cosmetica van “Dierproefvrij “(voorheen Proefkonijn), in 1991. Sinds oktober 2006 worden we ook vermeld met de HomCare producten.
 
Ons systeem van directe verkoop is sterk gericht op persoonlijke service aan de klant door middel van persoon tot persoon verkoop of demonstraties en klantenavonden. In onze verkooporganisatie is er plaats voor Consultants, die op parttime basis willen bijverdienen op tijden die zij zelf kiezen, of mensen die een full-time business willen opbouwen als zelfstandige ondernemer.
 
 
Maatschappelijk ondernemen
De Dierenbescherming Utrecht/Amersfoort, wordt door Lorimont Cosmetics Belgium N.V. gesponsort,de Dierenbescherming maakt gebruik van onze producten voor het veilig en makkelijk reinigen van de dierenverblijven, daar onze producten proefdiervrij zijn en niet schadelijk zijn voor mens en dier.